Aubeterre-sur-Dronne

Door de eeuwen heen is Aubeterre-sur-Dronne uitgegroeid tot een van de mooiste plaatsjes in de regio. Wanneer u door dit plaatsje wandelt zal het u niet verbazen dat het plaatsje tot de zogenaamde ‘Les Plus Beaux Villages de France’ behoort. Haar prachtige oude gebouwen en straatjes zijn door de eeuwen heen goed bewaard gebleven, waardoor u hier gerust een middagje door kunt brengen zonder dat u zich hoeft te vervelen. Wanneer u het plaatsje bezoekt kan een bezoekje aan haar bijzondere kerk niet ontbreken. De zogenaamde Église monolithe d’Aubeterre-sur-Dronne is gewijd aan Saint Jean en is deels uitgehouwen in een rots. Dit gebouw is met een gewelf van 20 meter hoog de grootste grotkerk van Europa. Tijdens de warme zomerdagen kunt u heerlijk baden in de rivier Dronne, er gaan kajakken of lekker ontspannen op een van de zandstrandjes onderaan het dorp.

Lac de Guizengeard

Op amper enkele km van de gite vinden we de Lac de Guizengeard. Deze oude mineraalgroeve is nu een beschermd natuurgebied met prachtige, intens blauwe lacs

Angoulème

Wat moet u beslist zien, doen en proeven tijdens een bezoek aan Angoulême? Van de vestingmuren tot de oevers van de Charente, van het Musée de la BD (stripmuseum) tot de muurschilderingen, van de cornuelle koekjes tot het aperitief Pineau des Charentes, Van de overdekte Place des Halles, een overdekte markt vol delicatessen en eetstalletjes tot éen van de vele terrasjes in de middeleeuwse straatjes

Een van de mooiste bezienswaardigheden in de stad is de kathedraal St. Pierre, een kathedraal in Byzantijns-romaanse stijl uit de elfde eeuw na Christus.

Bordeaux

Bordeaux is de prachtige hoofdstad van het departement Gironde. Je hebt er veel mooie pleinen zoals het Place de la Bourse en het Place Pey Berland. Deze pleinen worden omringd door indrukwekkende gebouwen en mooie standbeelden. Je hebt er daarnaast leuke musea, zoals het Musée des Vins, waar je alles leert over de Bordeaux wijnen. Ook het CAPC museum is zeer de moeite waard. Hier vind je moderne kunstwerken van wereldberoemde schilders. 

Fiets- en wandelparadijs

 • Verschillende fiets- en mountainbikeroutes in de directe omgeving
 • Heel veel wandelmogelijkheden op verharde en niet verharde wegen
 • Heel veel afwisseling met bossen, wijngaarden, weilanden en akkerlanden, meren en riviertjes.

Contacteer ons voor meer info en/of boekingen: 

  4 champfort
  16480
  Saint-Vallier

  Contacteer ons om rechtstreeks te boeken
  (= goedkoopste prijs!) 

  Je kan ook via Airbnb boeken en/of beschikbaarheden bekijken hier: